Les: Tortilla, voorbereiding de salsa - De Kookjuf
Les Voortgang:
Voorbereiding: de salsa
1

Was de komkommer en snijd ‘m in stukjes.

2

Was de snoeptomaten en snijd ze in kwarten.

3

Verwijder de schil en snipper het sjalotje.

4

Snijd een limoen doormidden, je gebruikt maar de helft.

5

Snijd een avocado doormidden, verwijder de pit en haal mbv een lepel het vruchtvlees uit de avocado. Snijd in kleine stukjes en knijp er wat limoensap overheen tegen het verkleuren. (De helft die je overhoudt moet je zo snel mogelijk opeten, avocado wordt binnen een mum van tijd bruin. Je kunt het verkleuren iets tegengaan door er wat limoensap overheen te knijpen en het af te dekken. De pit in de overgebleven helft laten zitten wil ook nog wel eens helpen. Dek af en leg tot gebruik in de koelkast)

6

Meng bovenstaande ingrediënten in een kom. Doe er zout en peper. Schep alles voorzichtig om.

7

Haal de blaadjes van de takjes koriander. Gooi de steeltjes weg. Houd de koriander apart in een schaaltje.

8

Doe ook de zure room en de geraspte kaas even in aparte schaaltjes.

Je hebt nu geleerd hoe je alles moet voorbereiden en klaarzetten. In de volgende les leg ik je uit hoe je van dit ensemble een heerlijk, kleurrijk gerecht maakt. En zoals altijd: aan het einde van dit hoofdstuk tref je het recept aan, waar je in de keuken mee aan de slag gaat.

Geef een reactie