Recept: dilleboter
De kruidenboter met dille maak je op dezelfde manier als die met peterselie, alleen voeg je andere ingrediënten toe, die een andere voorbereiding vergen.
Klik op onderstaande linkjes als je een van de technieken wilt bekijken.
Dille plukken
Dille snijden
Dille hakken
Citroen borstelen
Het raspen van een citroen
Met de hand persen van een citroen
Ingrediënten:
In het recept waarmee je straks aan de slag gaat, ga ik uit van 250 gram ongezouten (!) roomboter.
Gewoon keukenzout of fijnkorrelig zeezout. Op 250 gram boter is ¼ theelepel voldoende.
Ongeveer 4 slagen met de pepermolen. In de supermarkt zijn kleine potjes te koop van Silvo met een ingebouwd molentje. Zo kun je de peperkorrels vers malen boven je gerecht. Veel lekkerder en krachtiger van smaak dan in de fabriek gemalen peper. Er is witte, zwarte, rode en gemengde peper verkrijgbaar. Ik gebruikt zwarte peper. En soms witte voor witte sauzen en soep.
Je hebt ongeveer 20gr dille nodig.
Pak als het even kan een biologische citroen.
Het recept:
2 reacties op “Recept: dilleboter”
Er wordt altijd gezegd dat je een biologische citroen moet gebruiken bij het raspen,
Maar als je de bespoten citroen goed schoonmaakt,kan je die dan ook gebruiken
Voor het schilletje?
Mvg Jaap
Hallo Jaap,
Als ik geen biologische citroenen heb, dan boen ik een bespoten citroen gewoon heel goed af onder de kraan. En dan gebruik ik de schil. Rasp alleen het gele velletje eraf. Het witte is bitter en niet lekker.
Groeten en succes met de kruidenboter!