Recept: dilleboter - De Kookjuf
Les Voortgang:
Recept: dilleboter

De kruidenboter met dille maak je op dezelfde manier als die met peterselie, alleen voeg je andere ingrediënten toe, die een andere voorbereiding vergen.

Klik op onderstaande linkjes als je een van de technieken wilt bekijken.
Dille plukken
Dille snijden
Dille hakken
Citroen borstelen
Het raspen van een citroen
Met de hand persen van een citroen

Ingrediënten:

Pakje ongezouten roomboter

In het recept waarmee je straks aan de slag gaat, ga ik uit van 250 gram ongezouten (!) roomboter.

roomboerb de kookjuf

Zout

Gewoon keukenzout of fijnkorrelig zeezout. Op 250 gram boter is ¼ theelepel voldoende.

zout de kookjuf

Zwarte peper

Ongeveer 4 slagen met de pepermolen. In de supermarkt zijn kleine potjes te koop van Silvo met een ingebouwd molentje. Zo kun je de peperkorrels vers malen boven je gerecht. Veel lekkerder en krachtiger van smaak dan in de fabriek gemalen peper. Er is witte, zwarte, rode en gemengde peper verkrijgbaar. Ik gebruikt zwarte peper. En soms witte voor witte sauzen en soep.

peper de kookjuf

Dille

Je hebt ongeveer 20gr dille nodig.

Citroen

Pak als het even kan een biologische citroen.

 

Het recept:

Geef een reactie