Recept: de basis kruidenboter - De Kookjuf

Je kunt het recept (het is een PDF) hieronder bekijken of downloaden door op de rode link te klikken. Als je het recept groot wilt weergeven klik je in de rechterbovenhoek op

Ingrediënten

Pakje ongezouten roomboter

In het recept waarmee je straks aan de slag gaat, ga ik uit van 250 gram roomboter. De echte dus en dan ongezouten!

roomboerb de kookjuf

Knoflook

in de kruidenboter van De Kookjuf moet knoflook, maar dan geen poeder of pasta uit een potje. Dat is misschien wel makkelijker, maar geloof me: de smaak van echte knoflook is onovertroffen.

Zout

Ik gebruik altijd keukenzout, omdat dat beter te mengen is met de boter dan bijvoorbeeld het grovere zeezout. Fijnkorrelig zeezout kan natuurlijk wel.

zout de kookjuf

Zwarte peper

en dan uiteraard het liefst zelfgemalen, want die is zo veel lekkerder en krachtiger dan peper uit een potje. Pepermolens koop je gewoon bij de supermarkt voor een paar euro. Ik kies meestal voor zwarte peper, omdat die krachtig en pittig is. Je kunt bij vis- en kipgerechten, of in witte sauzen ook voor witte versgemalen peper kiezen. Dan springt de peper minder in het oog.

peper de kookjuf

Citroen

Onmisbaar in de frisse dilleboter. Maar kies als het even kan een biologische Citroen

Franse mosterd

Jazeker, maar die maakt pas zijn entree bij de dragonboter. Mosterd wordt gemaakt uit gemalen mosterdzaden, azijn, water en zout. De Franse is lekker scherp.

Franse mosterd de kookjuf

Bieslook

Bieslook de kookjuf


Het recept

5 reacties op “Recept: de basis kruidenboter

  • Anne Marie Kerkdijk

    De PDF opent in hetzelfde tabblad, dan ben je uit de cursus. Is het voor iedereen duidelijk dat je dan weer op back moet klikken? Of kun je de PDF laten openen in een nieuw tabblad?

  • Marja Keuben

    Leuk dat recept met logo!

  • Roode Toren

    Handig dat je de pdf kunt downloaden! Zo kan ik het makkelijk printen en mijn eigen Kookjuf boekje samenstellen.

Geef een reactie