Les: deze kruidenboters gaan we maken - De Kookjuf
Deze kruidenboters gaan we maken


Als je deze proefcursus hebt voltooid kun je niet één, maar drie soorten kruidenboter maken: de basiskruidenboter (met peterselie), dilleboter en dragonboter. In deze les laat ik ze even kort de revue passeren.

De basis van elke kruidenboter is uiteraard roomboter. Maar pak altijd wel de ongezouten versie, want je wilt wel de volledige controle hebben over de smaak die je gaat componeren. Gebruik absoluut geen margarine! Daar zitten veel toevoegingen in en het is ook nog eens helemaal niet lekker.

Peterselie
De meest eenvoudige kruidenboter bevat behalve roomboter geperste knoflook, gehakte peterselie, zout en versgemalen peper.

Dille
Natuurlijk zijn er allerlei variaties mogelijk. Meng de roomboter bijvoorbeeld met knoflook, citroenrasp, een paar druppels citroensap en fijngehakte dille en je hebt een heerlijk botertje voor bij de vis.

Dragon
Voeg roomboter, mosterd en dragon samen en voor een perfecte compagnon van kip.

In deze cursus leer ik je hoe je deze drie kruidenboters moet maken. Dat doe ik door je eerst te vertellen en dan te laten zien wat je precies moet doen. Ik geef duidelijk aan wanneer het moment daar is om, aan de hand van recepten, daadwerkelijk in de keuken aan het werk te gaan.

De recepten kun je downloaden, printen, maar ook direct vanaf het scherm bekijken. Maar eerst moeten we het even hebben over de materialen die je nodig hebt voor het klaren van dit kruidige klusje. Op naar de volgende les.

Je kunt altijd terug naar de vorige les door onderaan te klikken op

Geef een reactie