Leren koken: de basis - De Kookjuf
De Kookjuf kookcursus de basis

Leren koken: de basis

Je wilt (beter) leren koken. Dus je koopt kookboeken, kijkt kook-tv, rijgt recepten aaneen en verslindt video’s. En toch wil het in de keuken nog steeds niet echt lukken. Waarom? Omdat al die recepten, boeken en video’s je wel inspireren, maar doorgaans weinig leren. Koken leer je pas echt als je kooklessen volgt. En dat kan bij De Kookjuf.

Aan de hand van duidelijke recepten ga je heerlijke en gevarieerde maaltijden koken én leer je de belangrijkste kooktechnieken. Ben je de student die op kamers gaat en nu toch echt het eigen potje moet gaan klaarmaken? Of de pensionado die – eindelijk – de tijd heeft om zich eens lekker in de keuken te gaan uitleven? De Kookjuf leert je in deze cursus echt koken! Maar ook als je vast zit in ‘elke dag weer hetzelfde’ en dolgraag gevarieerder en beter zou willen koken, dan is deze cursus echt iets voor jou.

Korte video’s

Ik beloof je: Geen gegoochel met grote koksmessen en lastige sausjes. Je kunt aan de slag met een eenvoudig setje ‘keukengereedschap’ en leert stap-voor-stap de basisvaardigheden van het koken.
Ik zal je ook niet vermoeien met moeilijke culinaire termen, maar leg alles eenvoudig en helder uit. Alle technieken kun je bij me ‘afkijken’ in korte, duidelijke video’s. Bij De Kookjuf hoef je dus niet wanhopig door lange filmpjes te scrollen op zoek naar dat ene fragment. Je klikt gewoon aan wat je wilt zien. En heb jij ook zo’n hekel aan die ingewikkelde onduidelijke recepten, die je in je eigen keuken het bos in sturen? Nou, De Kookjuf ook! Dus daarom alleen maar heldere recepten, die altijd kloppen!

Spelenderwijs

Spelenderwijs leer je hoe je pasta en aardappels kookt. Je maakt een goede puree, leert hoe je vlees lekker bruin bakt. Je blijft niet hangen in de Hollandse pot, maar maakt smakelijke uitstapjes naar de Mexicaanse en Italiaanse keuken. Je gaat veel kruiden en specerijen gebruiken en je leert hoe je gerechten goed op smaak moet brengen.
Je begint elk hoofdstuk in deze cursus lekker relaxed met je laptop, tablet of smartphone op de bank.

Gerechten de Kookjuf cursus Koken: de basis

Stap-voor-stap

Ik leg eerst uit en laat in een receptvideo zien wat je gaat maken, vertel vervolgens wat je nodig hebt, hoe je het een en ander moet voorbereiden en uiteindelijk hoe je het gerecht moet bereiden. Precies daar waar je ze nodig hebt tref je de korte techniekvideo’s aan. Dus ‘klik’ en je ziet precies hoe je dat ene keukentrucje moet doen.
Elk hoofdstuk eindigt met het recept, waar je zelf mee in de keuken aan de slag gaat.

Op alle apparaten

Je kunt eenvoudig switchen tussen de apparaten. Dus ‘s morgens in de trein ga je op je smartphone verder waar je ‘s avonds op je laptop was gebleven. Ook een les of instructievideo nog een keer opnieuw bekijken is op elk moment en op elk apparaat mogelijk. Je moet er alleen van verzekerd zijn dat je online bent.
De lessen zijn toegankelijk geschreven en lezen ‘lekker weg’. De recepten zijn simpel, lekker en gezond. Met behulp van duidelijke foto’s en de korte instructievideo’s krijg je de technieken al vlot onder de knie. Zo zet ook jij al binnen een paar lessen (ja, zelfs jij!) een lekkere maaltijd op tafel.

Niet tevreden? Geld terug!

En merk je tijdens het volgen van deze cursus dat het toch niet helemaal je ding is? Geen probleem, je krijgt dan gewoon je geld terug! Dus waarom zou je nog langer wachten? Volg deze unieke cursus en leer écht koken!

Volg deze cursus

Cursus inhoud

Hoofdstukken Status
1

Koken en bakken: introductie

2

Wat je moet weten voor je echt aan de slag kunt

3

Wat je moet hebben als je wilt gaan koken

4

Spaghetti met rustieke vleessaus

5

Rijstschotel op z’n Spaans

6

Ovenschotel

7

Pittige paprikasoep (vega)

8

Mexicaanse tortilla (vegetarisch)

9

Boerenkool met spekjes en rookworst

10

Maaltijdsalade (plus variatie met tonijn)

11

Quiche Lorraine met salade

12

Kip gewikkeld in spek met pestodressing

13

Visstoofpotje met kerrie

14

Gehaktballetjes, gebakken aardappels en sperziebonen

15

Tot slot

Geef een reactie