Je kunt het recept (het is een PDF) hieronder bekijken of downloaden door op de rode link te klikken. Als je het recept groot wilt weergeven klik je in de rechterbovenhoek op
Ingrediënten
In het recept waarmee je straks aan de slag gaat, ga ik uit van 250 gram roomboter. De echte dus en dan ongezouten!
in de kruidenboter van De Kookjuf moet knoflook, maar dan geen poeder of pasta uit een potje. Dat is misschien wel makkelijker, maar geloof me: de smaak van echte knoflook is onovertroffen.
Ik gebruik altijd keukenzout, omdat dat beter te mengen is met de boter dan bijvoorbeeld het grovere zeezout. Fijnkorrelig zeezout kan natuurlijk wel.
en dan uiteraard het liefst zelfgemalen, want die is zo veel lekkerder en krachtiger dan peper uit een potje. Pepermolens koop je gewoon bij de supermarkt voor een paar euro. Ik kies meestal voor zwarte peper, omdat die krachtig en pittig is. Je kunt bij vis- en kipgerechten, of in witte sauzen ook voor witte versgemalen peper kiezen. Dan springt de peper minder in het oog.
Onmisbaar in de frisse dilleboter. Maar kies als het even kan een biologische
Jazeker, maar die maakt pas zijn entree bij de dragonboter. Mosterd wordt gemaakt uit gemalen mosterdzaden, azijn, water en zout. De Franse is lekker scherp.
Het recept
5 reacties op “Recept: de basis kruidenboter”
De PDF opent in hetzelfde tabblad, dan ben je uit de cursus. Is het voor iedereen duidelijk dat je dan weer op back moet klikken? Of kun je de PDF laten openen in een nieuw tabblad?
Leuk dat recept met logo!
🙂
Handig dat je de pdf kunt downloaden! Zo kan ik het makkelijk printen en mijn eigen Kookjuf boekje samenstellen.
Leuk idee Marjolein!