Welk brood is geschikt?
Je kunt allerlei soorten brood kiezen om een plukbrood te maken. Een desembol, een stokbrood, een ciabatta, een vloerbrood, of een Turks brood. Het brood moet, nadat het ingekerfd is en in de inkepingen kruidenboter is aangebracht, nog een minuut of zeven/acht in een voorverwarmde oven. Opbakbrood is dus bij uitstek geschikt hiervoor, maar het gaat ook prima met vers brood.
Als ik een grote groep mensen heb, kies ik meestal voor een desembol of Turks brood, omdat dat lekker royaal is. Is de groep iets kleiner dan neem ik een ciabatta of stokbrood.
Stokbrood
wie kent niet de Franse baquette?
Ciabatta
deze Italiaanse “pantoffel” is een luchtig, plat, rechthoekig brood, met een knapperige korst.
Turks brood
ook wel bekend als pide, is meestal rond of ovaal van vorm en zeer luchtig.
Vloer(desem)broodje
brood dat is gemaakt zonder toevoeging van gist.
1 reactie op “Les: welk brood is geschikt?”
Op welke temperatuur moet de oven?