Interactief - De Kookjuf

Daar ben ik weer!
Het was even stil aan het nieuwsmailfront, maar dat wil niet zeggen dat we stil hebben gezeten. Integendeel. Er is hard gewerkt aan teksten, foto’s, video’s en het e-learningplatform van de online kookcursussen. Maar omdat we iets aan het ontwikkelen zijn dat voor Nederland volstrekt nieuw is, kunnen we niet stiekem ergens de kunst afkijken. Wel zijn er in de VS en Canada enkele grote kooksites die online honderdduizenden (!) cursisten leren koken. Uiteraard hebben we daar inspiratie en motivatie opgedaan. Alleen hebben we ook ontdekt dat je die Noordamerikaanse sites niet een-op-een naar de Nederlandse markt kunt kopiëren. Maar ook dat we ideeën hebben die we nog nergens zijn tegengekomen.

Software
Kortom, we moesten het afgelopen jaar dus voor een belangrijk deel zelf het wiel uitvinden. Tijdens dat uitvindproces hebben we enkele keren de koers bijgestuurd en ook besloten om eerst de cursus voor beginners in de markt te zetten. Die is nu bijna klaar. Alleen net nu we in de afrondende fase zijn beland komen we software tegen die het mogelijk maakt om de cursussen nog vrolijker en interactiever te maken. Een optie waar we eigenlijk al van meet af aan naar op zoek waren. Want leren moet vooral ook leuk zijn.

Voorbeeld van een interactief element
Voorbeeld van een interactief element

Inmiddels hebben we wat “gespeeld” met die software en zijn we serieus van plan om die zo snel mogelijk aan het cursusplatform toe te voegen. Alleen willen we natuurlijk wel zeker weten dat alles goed werkt en ook dat die interactieve leer-elementen zonder uitgebreide toelichting – dus intuïtief – te gebruiken zijn. Daarom mijn vraag: willen jullie eens kijken op deze  Testpagina en wat spelen met die elementen. Het zou helemaal leuk zijn als je laat weten wat je er van vindt. Zeker ook als je rare dingen tegenkomt.

Bijlezen
Omdat er sinds het vorige nieuwsblogje een aantal nieuwe kookliefhebbers zich heeft ingeschreven voor de nieuwsmail, voeg ik hieronder de linkjes toe van de eerdere afleveringen. Zo kan iedereen zich helemaal “bijlezen”

Eerdere afleveringen:

Proefcursus
Sneak-preview
Recepten
Lezen, kijken,luisteren en doen
Video’s, veeeel videos
De inspiratie

Geef een reactie