Video's, heel veel video's - De Kookjuf

De online kookcursussen bestaan zoals jullie inmiddels misschien al wel weten uit tekst, foto’s én video’s. Heel veel video’s. En ook die maken we dus zelf, gewoon in de eigen kook- en opnamestudio. Het was in het begin wel uitvogelen wat de goede setting en vooral wat mijn “speelveld” was. Overbodige dingen moesten uit beeld. En je wilt natuurlijk graag precies kunnen zien wat ik doe. Daarom filmen we met een kleine camera van bovenaf (voor de nerds een Sony RX100 M3) en een camera (Nikon D7000) van voren. Wat je niet ziet op onderstaande foto is dat ik op een 3 cm dik plankje sta, omdat ik anders niet op filmhoogte kon komen. Tja 1.61 cm  is best klein natuurlijk. Ook voor een kookjuf.

Op de kleine schermen zie je wat de camera’s registeren. De bovencamera laat vanuit mijn zichtpunt zien wat mijn handen doen. Zo worden mijn handen ook de handen van de cursist.

Nadat de filmpjes zijn gemonteerd, moeten er ook nog voice-overs worden ingesproken. Dat doe ik gewoon zelf. Op een klein schermpje in de spreekcel zie ik de opnames en geef ik uitleg bij de beelden. Gelukkig kunnen we het allemaal in onze thuisstudio doen, dus als er dan iets misgaat, kan het gewoon nog een keer over.

Zo sta ik in het opnamehok en ondertussen zit Ron achter de mengtafel en hoort en ziet precies wat er gebeurt.
Lijkt best indrukwekkend zo hè?

En dan zijn we er nog niet, want de voice-overs moeten ook nog eens ondertiteld worden. Veel werk, maar je wilt straks als je de cursus doet, niet altíjd dat de hele treinwagon of huiskamer meegeniet van de instructiefilmpjes. Dus dan zet je het geluid uit en en de ondertitels aan en kun je de video’s toch goed volgen. Het is gewoon wat je zelf wilt. En ik adviseer om – als het kan – zowel het geluid als de ondertitels aan te zetten , want (ik blijf een juf) je leert het best door een combinatie van kijken, luisteren en lezen. En natuurlijk vooral: doen!

Via deze nieuwsmail wil ik je graag op de hoogte houden van onze vorderingen met de online kookcursussen. En… delen/doorsturen mag. Graag zelfs!

Tineke, De Kookjuf

Eerder: Zo kwamen we op het idee voor online kookcursussen

 

Geef een reactie