Marketing - De Kookjuf
Laptop de kookjuf kookcursus

Marketing

De zomervakantie zit er bijna op. Behalve vakantie vieren hebben we ook nog gewerkt.
De kookworkshops liepen nog even door en ik had een grote cateringklus, die erg leuk was om te doen.
Net voor de vakantie ging de online kookcursus “Leren Koken: de basis” met een, zoals ze dat noemen, “soft launch live”.

We hebben daar dus bewust nog geen gas op gegeven, omdat we eerst wilden zien of alles deed zoals we bedacht hadden. En dat was best spannend. Maar er liep niets vast, er was regelmatig bezoek op de site. Veel mensen deden de gratis cursus kruidenboter en het eveneens gratis hoofdstuk over tortilla’s werd ook goed bezocht. Zowaar verkochten we in de afgelopen weken ook een tiental cursussen.
Zit je ergens lekker te eten in Frankrijk aan de kust en dan meldt de mail dat er een cursus verkocht is…. Word je blij van.

Ruchtbaarheid

Eenmaal weer thuis zijn we in gesprek gegaan met een bedrijf dat de marketing voor ons gaat verzorgen. Want koken, lesgeven, bedenken, schrijven, filmen, monteren en fotograferen lukt ons samen wel. Maar de boel in de markt zetten, is een heel ander verhaal.
De komende maand wordt er onderzoek gedaan en een marketingplan opgesteld. Vanaf oktober wordt er op alle mogelijke manieren ruchtbaarheid gegeven aan het bestaan van de eerste echte interactieve online kookcursus in Nederland.

Snijtechnieken

Ondertussen gaan wij verder met de cursus Snijtechnieken, bedoeld voor de gevorderde hobbykok, die eindelijk eens volgens de regels der kunst met zijn/haar net aangeschafte koksmes wil leren snijden. Verder ligt de cursus “Beter leren koken: Pizza!” in het verschiet en denken we er over na om een korte cursus te maken waarin je leert hoe je een lekker, verrassend en toch simpel kerstmenu kunt maken. Kortom wij gaan ons komende herfst niet vervelen.

Tineke, De Kookjuf

Eerdere afleveringen:

De laatste puntjes op de i
Leerzaam, leuk, lekker en heel veel werk!
Interactief
Proefcursus
Sneak-preview
Recepten
Lezen, kijken,luisteren en doen
Video’s, veeeel videos
De inspiratie

Geef een reactie