Les: basiskruidenboter, de voorbereiding - De Kookjuf
Basiskruidenboter: de voorbereiding

In de basiskruidenboter spelen roomboter, peterselie en knoflook de hoofdrollen. Maar wat gaat er verder in en wat heb je nodig om straks die lekkernij te maken?

Ingrediënten:


Materialen:



Zet alle materialen en ingrediënten die je nodig hebt alvast klaar voor je aan de slag gaat. Koken is voor een belangrijk deel organiseren. Zeker in de keuken geldt: een goede voorbereiding is het halve werk.

TIP: Leg de roomboter ongeveer een uurtje voor je wilt beginnen uit de koelkast, dan kan hij alvast iets zachter worden. 

In de volgende lessen leg ik je uit hoe je die heerlijke kruidenboter met peterselie moet maken. Aan het eind van dit hoofdstuk tref je het recept aan waarmee je in de keuken aan het werk kunt.

2 reacties op “Les: basiskruidenboter, de voorbereiding

  • Helpdesk De Kookjuf

    Deze les behandelt de voorbereiding. De tip wordt hier gegeven en in de les “basiskruidenboter, de werkwijze”, herhaald. Ook in het recept staat dat je eerst de boter uit de koeling moet halen. Dus op het moment dat je als cursist daadwerkelijk aan het kneden gaat, heb je deze informatie dus al eerder en op verschillende manieren tot je genomen.

  • ekkel

    Ik zou de tip om de roomboter buiten de koelkast te leggen eerder in de cursus aangeven want nu wil je beginnen en dan ligt deze nog in de koelkast wellicht!

Geef een reactie