Rijstschotel op z’n Spaans - De Kookjuf
Rijstschotel op z’n Spaans

Spaanse rijstschotel De Kookjuf

In het algemeen zul je rijst koken als bijgerecht. Maar je kunt ook een rijstschotel maken. Nasi bijvoorbeeld of deze heerlijke Plato de Arroz… Nou ja, het is gewoon een Spaanse rijstschotel, maar wel heel lekker.
En deze schotel is ook nog eens heel makkelijk om te maken, want je hebt maar één pan nodig. Een eenpansgerecht dus.

Receptvideo:

In deze video zie je wat je aan het einde van dit hoofdstuk gaat maken.

Het bijzondere aan dit gerecht is dat je de rijst even meebakt met de chorizo, de ui en de knoflook in de pan en dan het vocht erbij doet. De rijst zal in het vocht garen en alle smaken goed opnemen. Kwestie van regelmatig roeren en zorgen dat de rijst niet droogkookt.

Viertrapsraket

Ook dit hoofdstuk is opgebouwd als viertrapsraket: 1. wat heb je nodig, 2. de voorbereiding, 3. de bereiding en 4. het recept. Dus het is eerst weer lezen, kijken en de lesstof in je opnemen. Maar geloof me, op deze manier krijg je het koken echt onder de knie.