Ingrediënten:

Pakje ongezouten roomboter

In het recept waarmee je straks aan de slag gaat, ga ik uit van 250 gram ongezouten (!) roomboter.

roomboerb de kookjuf

Peterselie

Ik gebruik zoals je inmiddels weet het liefst krulpeterselie. Je hebt voor 250 gram kruidenboter 20 gram nodig.

Knoflook

Om de kruidenboter van De Kookjuf te maken heb je 5 teentjes nodig.

Zout

Gewoon keukenzout of fijnkorrelig zeezout. Op 250 gram boter is ¼ theelepel voldoende.

zout de kookjuf

Zwarte peper

Ongeveer 4 slagen met de pepermolen. In de supermarkt zijn kleine potjes te koop van Silvo met een ingebouwd molentje. Zo kun je de peperkorrels vers malen boven je gerecht. Veel lekkerder en krachtiger van smaak dan in de fabriek gemalen peper. Er is witte, zwarte, rode en gemengde peper verkrijgbaar. Ik gebruikt zwarte peper. En soms witte voor witte sauzen en soep.

peper de kookjuf

Bieslook

Bieslook de kookjuf

Materialen: